Back to top

5 Λόγοι που ένα ανεξάρτητο σπίτι είναι ιδανικό για διακοπές

5 Reasons Why an Independent House is Great for Holidays

Γιατί το να κλείσετε διακοπές σε μια ανεξάρτητη, ιδιωτική κατοικία κατά τη διάρκεια του COVID-19 είναι η ιδανική λύση για να αποφύγετε πολυσύχναστα μέρη.

Η πανδημία COVID-19 έχει θέσει σε αναμονή ολόκληρο τον κόσμο. Με ακυρώσεις πτήσεων και αναβολή σημαντικών εκδηλώσεων, αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα του κορωνοιού σε παγκόσμια κλίμακα. Ωστόσο, το κλείσιμο των συνόρων έχει ήδη τεράστιο αντίκτυπο στον ταξιδιωτικό κλάδο, και ειδικότερα στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις.

Έχοντας αυτό κατά νου, καταλαβαίνουμε τώρα περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για ανεξάρτητη και αυτόνομη διαμονή, μακριά από πολυσύχναστα μέρη, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν ένα σπίτι μακριά από το σπίτι τους, ένα μέρος για να ξεφύγουν από την ρουτίνα τους, αλλά να παραμείνουν υγιείς και ασφαλείς ταυτόχρονα.

Ακολουθούν 5 λόγοι για να επιλέξετε κι εσείς ένα αυτόνομο κατάλυμα για τις επόμενες διακοπές σας:

1. Διαμονή

Εν μέσω αυτής της παγκόσμιας πανδημίας, είδαμε την ανάγκη των ντόπιων να αναζητούν διαμονή 2-4 εβδομάδων μακριά από τις πόλεις τους ή ακόμη και εκείνους που χρειάζονται να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μακριά από τις οικογένειές τους.

Μερικά από τα σπίτια μας στη Χαλκιδική με ιδιωτικές πισίνες, όπως το Blue Ivy στη Βουρβουρού, είναι η τέλεια λύση σε αυτό, είτε πρέπει να μπείτε σε  καραντίνα, να απομονωθείτε ή να περάσετε λίγο χρόνο μακριά από τη ρουτίνα και το δικό σας σπίτι.

Προτείνουμε επίσης τη βίλα Salted Lime στο Παλιούρι και τη βίλα Olive στο Πολύχρονο, και οι δύο με ιδιωτική πισίνα, για εξαιρετική χαλάρωση.

2. Πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες

Αν ψάχνετε για μια απόδραση με την οικογένειά σας, κατανοούμε την ανάγκη για πλήρως εξοπλισμένα σπίτια που θα σας επιτρέψουν να περάσετε περισσότερο χρόνο στο σπίτι σας, μακριά από γεμάτα σούπερ μάρκετ, καφετέριες και εστιατόρια.

Το Feels Like Home προσφέρει πλήρως εξοπλισμένα καταλύματα, ώστε να μην χρειάζεται να βρίσκεστε κοντά σε πολυκοσμία για ψώνια ή φαγητό, έχοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες μιας οικογένειας που ταξιδεύει με μικρά παιδιά και νήπια.

Ελέγξτε μερικά από τα αγαπημένα μας οικογενειακά σπίτια στη Χαλκιδική, όπως το Rose Willow στη Βουρβουρού.

3. Ιδιωτικοί κήποι

Οι παραθαλάσσιεςν κατοικίες είναι ιδανικά τοποθετημένες για να βοηθήσουν τους κατοίκους που θα τις επιλέξουν να μέινουν μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές, δεδομένων των τρεχόντων περιορισμών στα διεθνή ταξίδια που οφείλονται στον κορονοϊό.

Εάν έχετε κουραστεί από την καραντίνα στα σπίτια σας και αισθάνεστε την ανάγκη να αναπνεύσετε λίγο καθαρό αέρα,  η επιλογή ενός ανεξάρτητου σπιτιού είναι επίσης ιδανική, καθώς μπορεί να προσφέρει μεγάλες βεράντες, κήπους και αυλές .

Μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και το καλοκαιρινό αεράκι σε μερικά από τα σπίτια μας στη Χαλκιδική με μεγάλους ιδιωτικούς κήπους, όπως το Sandy Feet Retreat ή το Sea Cottage στη Βουρβουρού.

4. Απόσταση από την παραλία

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι, ενώ περνάτε διακοπές σε μια ιδιωτική κατοικία, μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια ιδιωτική παραλία ή τουλάχιστον μια μικρή παραλία αφιερωμένη μόνο σε λίγους ανθρώπους, όπως αυτή που βρίσκεται μπροστά στο σπίτι μας Black Pearl στη Νικήτη. Οι παραλίες με λίγους κολυμβητές είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα των ιδιωτικών ενοικιάσεων, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν περισσότερη ιδιωτικότητα και να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Το Beachfront House μας στην Καλάνδρα είναι ιδανικό για αυτό, καθώς προσφέρει άμεση πρόσβαση σε μια παραλία που χρησιμοποιείται μόνο από κατοίκους του συγκροτήματος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το φτάσει κανείς εκεί, οπότε έχει πάντα λίγους επισκέπτες μόνο. Το Blue Firefly στην Ποτίδαια προσφέρει επίσης εύκολη πρόσβαση σε μια οργανωμένη παραλία, που χρησιμοποιείται μόνο από λίγους.

5. Ελάχιστη προσωπική επαφή

Λάβετε υπόψη ότι ενώ το ξέσπασμα του COVID-19 ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον τουριστικό κλάδο, η ενοικίαση ιδιωτικών, ανεξάρτητων και αυτόνομων σπιτιών είναι η ιδανική λύση,έτσι ώστε οι επισκέπτες και οι ταξιδιώτες να μπορούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους ενώ είναι ασφαλείς και μπορούν να κρατούν τις κοινωνικές αποστάσεις.

Στη Feels Like Home περιορίζουμε επίσης την προσωπική επαφή όσο το δυνατόν περισσότερο τώρα και χρησιμοποιούμε αυτήν την ευκαιρία για να εφαρμόσουμε λύσεις που ελαχιστοποιούν την ανάγκη για ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Ωστόσο, παραμένουμε πάντα ένα τηλεφώνημα μακριά, που είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ένα ανεξάρτητο σπίτι είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές στην εποχή του κορονοιού.

*WE ARE PRACTISING PHYSICAL DISTANCING, BUT SOCIAL SOLIDARITY

***

*photo on the cover by our very talented friend Aleksandar Nakic